Låna med betalningsanmärkning via Daypay

Låna med betalningsanmärkning hos Daypay

t?a=1069645876&as=1256000070&t=1&tk=0&i=1

Även om du har betalningsanmärkningar kan Daypay erbjuda lån. Men vad är en betalningsanmärkning?

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en anteckning hos ett kreditupplysningsföretag som visar att någon inte har skött sina betalningar. Dessa företag har register med information om personer och företag, inklusive uppgifter om inkomst, fastighet och betalningsanmärkningar.

Denna information lagras hos kreditupplysningsföretagen under en viss tid. För privatpersoner finns uppgifterna kvar i tre år och för företag i fem år. Mer information kan du hitta på kronofogden.se.

Låna trots betalningsanmärkning

Daypay tror på att fokusera på framtiden snarare än på det förflutna. Så om du har fått en betalningsanmärkning betyder det inte automatiskt att du inte kan låna av oss. Det viktiga är att betalningsanmärkningen inte är av “fel” typ. Till exempel anses en anmärkning för obetald TV-licens eller parkering som bättre än exempelvis obetalda snabblån eller böter. Observera dock att du inte får ha något pågående skuldsaldo hos Kronofogden.

Ansvarsfull kreditgivning

Daypay erbjuder flexibla krediter som är utformade för att täcka upp tillfälliga behov av pengar eller för att göra en bra affär. Kredit handlar om ömsesidig tillit och en kreditprövning säkerställer att den som ansöker om lån har möjlighet att återbetala det.

Målet med ansvarsfull kreditgivning är att upplysa och uppmärksamma konsumenter om att ta ett lån eller kredit inte alltid är lösningen. Om du vet att du inte tror att du kommer att kunna betala tillbaka, bör du inte låna alls.

Underteckna med BankID

När det gäller ansökningar om snabblån eller pluslån hos Daypay sker identifieringen snabbt och säkert med hjälp av mobilt BankID. Detta ger Daypay möjlighet att säkerställa kundens identitet på ett effektivt sätt.

Kreditprövning

Beloppet en kund kan låna baseras på Daypays kreditprövning, som genomförs i samband med låneansökan. Under denna process bedöms kundens återbetalningsförmåga utifrån dennes personliga förutsättningar.

I ansökningsformuläret ska kunden redogöra för sin ekonomiska situation. Denna information utgör en del av grunden för Daypays kreditprövning. Daypay är enligt konsumentkreditlagen skyldiga att genomföra en noggrann kreditprövning.

Kreditupplysning

För att Daypay ska kunna erbjuda ansvarsfull kreditgivning måste de vara säkra på att kunden kan återbetala sitt lån. Därför tas en kreditupplysning vid ansökan. Notera att Daypay inte tar någon UC (Upplysningscentralen) på sina snabblån upp till 20 000 kr.

Enligt lag får kunden alltid en omfrågeskopia när en kreditupplysning tas. Denna skickas till kundens bokföringsadress eller den digitala brevlådan.

Rulla till toppen